Informatie over HACCP-artikelen

negen-kleuren emmers

Bij HACCPstore vindt u een compleet assortiment schoonmaakartikelen in wel negen verschillende kleuren die het mogelijk maken om uw HACCP plan naar behoren uit te kunnen voeren. Via de uitgebreide selectiemogelijkheden kiest u gemakkelijk de HACCP artikelen die u nodig heeft.

Wat is HACCP?

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem.
Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er veel dingen misgaan, hetgeen de veiligheid van ons eten in gevaar brengt. Bedrijven die voedsel verwerken of produceren zijn verplicht om alle mogelijke risico’s in kaart te brengen en te beschrijven hoe dit voorkomen kan worden in een voedselveiligheidsplan. Dit is het HACCP-plan.

Kleurcodering

Bij het verwerken van voedsel zijn er elke dag veel contacten tussen mens en voedingswaren, machines en andere materialen. Hierdoor kunnen snel kruisbesmettingen van ongewenste micro organismen, grondstoffen en materialen ontstaan. Met behulp van kleurcodering kunt u dit voorkomen.
Door uw productieafdelingen in kleurzones te verdelen voorkomt u dat medewerkers schoonmaakmaterialen van verschillende afdelingen met elkaar verwisselen. En dus ziekteverwekkers en allergenen van de ene afdeling naar de andere overbrengen.

brede bezem
bezemstelen
vloertrekker zwart

Negen verschillende kleuren

Alle schoonmaakartikelen van Vikan zijn in negen verschillende kleuren te bestellen. Het schoonmaakproces wordt een stuk eenvoudiger en efficiënter als bezems, moppen, vloertrekkers, borstels en andere materialen kleurgecodeerd zijn.

Een groot voordeel van het gebruik van kleur is dat het u helpt om procedures op de werkvloer te organiseren. Bovendien maakt het de communicatie makkelijker: een kleurensysteem is universeel waardoor er geen sprake is van een taalbarrière.

Alle Vikan oplossingen zijn vervaardigd van materialen die goedgekeurd zijn voor gebruik in de gezondheidszorg en de voedingsmiddelenindustrie. Ze voldoen aan de strenge Amerikaanse en Europese wetgeving en zijn erkend in voedselveiligheids- en eco-labelsystemen. Door het ergonomisch ontwerp zorgen ze voor een comfortabel gebruik.

schoonmaken 1
schoonmaken 2

3 tips voor het opzetten van een kleurcodering-programma:

  • Houd het simpel: kies maar één kleur per zone, kies voor logische kleuren die bij het bedrijfsproces passen;

  • Wees consequent: laat de kleuren ook terugkomen in bijvoorbeeld verpakkingen, werkkleding en disposables;

  • Communiceer het programma: wees duidelijk en betrek het gehele bedrijf erbij.

Vanuit auditerende instanties is kleurcodering niet vereist, maar het is voor bedrijven wel een eenvoudige manier om een veilige omgeving te creëren voor het product, de medewerkers en voor de eindgebruikers.

Wilt u meer informatie of advies over de HACCP producten, neem contact op met de productspecialist hygiëne artikelen.

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest